Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες από το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Παντανάσσης Κατερίνης


Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κοζάνης και Σερβίων κ.κ. Παύλου και συλλειτουργούντος του Οικείου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου έλαβε χώρα σήμερα στον Ι.Ν. Παντανάσσης Κατερίνης.









Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εδώθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεώργιο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κοζάνης κ.κ. Παύλο τεύχος καταγραφής των Ιερών Κειμηλίων όλων των Ιερών Ναών του ορεινού χωριού, Καταφυγίου Κοζάνης, το οποίο λειτουργικά εξυπηρετείται τους θερινούς μήνες από τους Ιερείς της Παντάνασσας. 




Οι δύο Μητροπολίτες ευχαρίστησαν την Αρχαιολόγο κα. Αθηνά Τσιγκαροπούλου και τους φοιτητές του τμήματος Συντήρησης Βυζαντινών Έργων που εκπόνησαν όλο το έργο και έκαναν την πλήρη καταγραφή των Ιερών Κειμηλίων. 







Επίσης ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Παντανάσσης π. Πέτρος Ζώης, έδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κοζάνης κ.κ. Παύλο, μία εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας (αντίγραφο της πρωτότυπης εικόνας του Φωτίου Κόντογλου, η οποία φυλλάσεται στο Ναό) καθώς και ένα Επετειακό Λεύκωμα με την εξηντακονταετή ιστορία του Ι.Ν. Παντανάσσης.



Τέλος ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, επέδωσε τα διοριστήρια στη νέα Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Παντανάσσης καθώς και από μία εικόνα της Παναγίας στα παλαιά μέλη που αποχωρούν από την Επιτροπή.